ΑρχικήAllos Art ProjectAllos art project

 

AFISA Open call for artists small

 

 

‘Αυτό εδώ δεν είναι Τέχνη’

 

Το ερώτημα ως προς το τι είναι έργο τέχνης και τι όχι μπορεί να πάρει διαφορετικές απαντήσεις ανάλογα με την εποχή και με το ποιός κάνει το ερώτημα και το ποιός δίνει την απάντηση. Ποιός είναι ο ορισμός της Τέχνης, του έργου τέχνης, του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο σήμερα; Τι ορισμό θα δίνατε εσείς;

 

Οι φωτογραφίες των έργων σας (8–20 εικόνες, 72 dpi, 800 pixels) θα πρέπει να συνοδεύονται από ονομασία project, ένα σύντομο κείμενο που να εκφράζει το σκεπτικό της σειράς των έργων σας (έως 300 λέξεις) και ένα σύντομο βιογραφικό (έως 150 λέξεις).
Η αποστολή γίνεται στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Η ομάδα παρουσίασε εισήγηση με τίτλο: 'Αυτό εδώ δεν είναι Τέχνη' στην Ημερίδα Φωτογραφίας που οργανώνει η Εταιρεία Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 στο Κέντρο Τεχνών (πάρκο Ελευθερίας, μετρό Μέγαρο Μουσικής) στα πλαίσια της Εκδήλωσης με θέμα:

'Επιλέγω να... στην Τέχνη, στη Ζωή'

 


Περίληψη Εισήγησης
Σήμερα που οι αξίες και οι ορισμοί τίθενται σε αμφισβήτηση, που η κοινωνία και η ιστορία αμφισβητούν τις έννοιες έτσι όπως τις γνωρίζαμε, τίθεται εκ νέου το ερώτημα του προσδιορισμού του έργου τέχνης. Αυτό που θέλουμε να υποστηρίξουμε ως ομάδα δεν είναι να επιλέξουμε να βρεθούμε ή να ανήκουμε σε ένα ακαδημαϊκό ή μη κίνημα τέχνης ούτε να βρεθούμε στη λογική του έργου τέχνης ως καταναλωτικού αγαθού αλλά να επιλέξουμε να είμαστε εμείς μέσα από το έργο μας. Να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε όχι μόνο μέσα από τη δική μας τέχνη, αλλά και του άλλου και να κάνουμε μια καινούρια αφετηρία στο δρόμο της γνώσης του εαυτού μας και του κόσμου μέσα από τον καλλιτεχνικό διάλογο διαφορετικών μορφών τέχνης και των δημιουργών τους.

 

www.facebook.com/artproject

 

allos art project

blank page | έντυπη και ηλεκτρονική επικοινωνία