ΑρχικήAllos Art Projectabout allos art project

Η ομάδα allos art project αναδύθηκε από την Εταιρεία Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας, η οποία μέσω της παρουσίας της στον χώρο της Τέχνης και του Λόγου μελετάει, καταγράφει και προβάλλει την διαφορετικότητα – ιδιαιτερότητα του Άλλου.

Στην εποχή μας η πρόσβαση σε απομακρυσμένα σημεία – πολιτισμούς του πλανήτη αλλά και σε δυσπρόσιτα μέχρι τώρα πεδία γνώσης είναι γρηγορότερη παρά ποτέ. Παράλληλα ένα ολοένα αυξανόμενο τμήμα του πληθυσμού, προερχόμενο από διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, νιώθει την ανάγκη να εκφραστεί μέσω της Τέχνης.

Η ομάδα allos art project στηριζόμενη και αποδεχόμενη την έννοια της Ετερότητας ως προϋπόθεση δημιουργίας καθώς και της εξέλιξης της τεχνολογίας ως κομβικού σημείου συνομιλίας και αλληλεπίδρασης, έχει σκοπό να αναδείξει και να φέρει σε επαφή νέους δημιουργούς, οι οποίοι προτείνουν το προσωπικό τους βλέμμα στην Τέχνη ως άποψη του Κόσμου.

Τα έργα θα αναρτώνται διαδικτυακά με σκοπό την ανάδειξη δημιουργών προερχόμενων από κάθε χώρο, ακαδημαϊκό ή μη, για τους οποίους το ίδιο τους το έργο θα φανερώνει την ουσιαστική θέση της Τέχνης στην Ζωή τους.

Στο τέλος της χρονιάς θα πραγματοποιείται Έκθεση με επιλογή έργων από αυτά που παρουσιάστηκαν στο site της ομάδας και τα οποία κατά την άποψή μας συμβάλλουν στον δημιουργικό διάλογο και στην εξέλιξη της Τέχνης. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται workshops και θα εκδίδεται κατάλογος με τις συμμετοχές.

Αρχικά η ομάδα allos art project θα αναδείξει δημιουργούς από τον χώρο των Εικαστικών Τεχνών, ενώ σε δεύτερη φάση θα συμπεριλάβει τον Λόγο στην Τέχνη, την Μουσική και σταδιακά όλο το φάσμα της Τέχνης.

Καλούμε, λοιπόν, νέους δημιουργούς να υποβάλλουν τις εικαστικές τους προτάσεις συνοδευόμενες από ένα επεξηγηματικό σχόλιο και ένα σύντομο βιογραφικό.

 

Αλέξανδρος Πολίτης, Ιστορικός Ευρωπαϊκού Πολιτισμού
Άντζελα Ρουμπάνη, Φωτογράφος, Πολιτιστική Συντάκτρια
Ναταλία Σταμοπούλου, Εικαστικός

allos art project

blank page | έντυπη και ηλεκτρονική επικοινωνία