ΑρχικήΕ.Μ.Π.Ε.Σχετικά με την Ε.Μ.Π.Ε.

Η Εταιρεία Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό, το οποίο ιδρύθηκε με σκοπό την διεπιστημονική, καλλιτεχνική, εμπειρική και βιωματική προσέγγιση, μελέτη και προβολή της Ετερότητας όσον αφορά το Άτομο και την Ομάδα επί των εν γένει εκφάνσεων των πολιτισμών, συγχρονικά και διαχρονικά. Ουσιαστικά σκοπός της είναι να καταδείξει, καταγράψει και μελετήσει την πολιτισμική ιδιαιτερότητα-Ετερότητα του Άλλου-συνανθρώπου μας, την πολιτισμική ταυτότητα των ατόμων, φυλών, εθνοτήτων, λαών.

Η εποχή μας, εποχή του παγκόσμιου χωριού, εποχή του πλανήτη-σπίτι μας, εποχή της παγκόσμιας επικοινωνίας και των μεγάλων πολιτικών, ιστορικών, οικονομικών, μεταναστευτικών ανακατατάξεων και αναδιαρθρώσεων καθιστά τον Άλλον, τον έως χθες μακρινό, εξωτικό και άγνωστο, ανθρώπινα οικείο με τους ίδιους φόβους, επιθυμίες, ανάγκες και προβληματισμούς όσον αφορά την ζωή, τον θάνατο, την ευτυχία, τον χρόνο.

Μέλη της Εταιρείας μπορούν να είναι όσοι ενδιαφέρονται για τον ανωτέρω σκοπό και συνάμα διαθέτουν μία επιστημονική ή καλλιτεχνική ή εμπειρική προσέγγιση. Φίλοι της Εταιρείας μπορούν να είναι όσοι έχουν διάθεση προσφοράς και συμμετοχής στις εργασίες και τα δρώμενα της Εταιρείας.


Εταιρεία Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας (Ε.Μ.Π.Ε.)

The Society of Studies of Cultural Alterity

site: www.empealterity.com
blog: www.empe-alterity.blogspot.com
facebook: www.facebook.com/empe.alterity.allos
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

blank page | έντυπη και ηλεκτρονική επικοινωνία